Tarvitsemme osa-aikaisia työntekijöitä Lahteen ja Willaan!
  • Facebook
  • Instagram

Hoito-ohjeet

Alusvaatteet

Pese liivejäsi usein, yhden tai kahden käyttöpäivän jälkeen. Silloin ne puhdistuvat helposti ja hellävaraisesti. Kaarituelliset liivit kannattaa pestä käsin, sillä kaarituet saattavat rikkoutuessaan hajoittaa myös pesukoneen.

Alusvaatteet pestään viileässä vedessä, 30 asteessa. Alusasuissa oleva elastaani alkaa hapertua ja menettää joustavuuttaan kuumemmissa lämpötiloissa ja kuminauhoista saattaa ruveta törröttämään "lankoja".

Käytä nestemäistä pesuainetta, koska se huuhtoutuu paremmin pois. Älä käytä huuhteluainetta! Tuotteita ei saa vääntää kuivaksi, vaan niistä tulee puristella hellästi suurin osa vedestä pois. Kuivata tuotteet ilmavasti. Älä laita kuivausrumpuun, patterille tai aurinkoon kuivumaan.

Jos kuitenkin peset alusvaatteesi pesukoneessa, käytä aina hellävaraista käsinpesuohjelmaa, hienopesuun tarkoitettua pesuainetta ja pesupussia. Pese vajaita koneellisia, etteivät kaarituet väänny painavan pyykin takia. Tuotteet huuhtoutuvat pesuainejäämistä paremmin väljässä vedessä. Älä linkoa!

Noudata aina valmistajan antamia pesuohjeita. Näin takaat alusvaatteillesi pitkän iän.

Uima-asut

Uima-asu tulisi huuhdella hanavedellä mahdollisimman pian jokaisen käyttökerran jälkeen. Pelkkä huuhtelu ei kuitenkaan riitä poistamaan kemikaali-, aurinkorasva-, suola- ja -hikijäämiä, jotka kuluttavat ja haalistavat materiaaleja. Pese tuotteet jokaisen käyttöpäivän jälkeen hellävaraisella, nestemäisellä hienopesuaineella ja huuhtele huolellisesti. Jos tuote vielä tuoksuu kloorilta, pese uudestaan. Älä käytä vahvoja pesunappeja, vaalennusta sisältäviä pesuaineita tai huuhteluainetta! Jos peset uima-asun koneessa, oikea pesuohjelma on käsinpesu 30 astetta. Tuotteet on laitettava pesupussiin. Noudata aina valmistajan antamia pesuohjeita.

Älä säilytä asua pitkään kosteana muovipussissa, vaan kuivaa asusi mahdollisimman pikaisesti. Kuivata tuote ilmavasti, ei auringossa, kuivausrummussa tai patterilla. Märkänä puku saattaa värjätä, varsinkin jos lämpötila on yli 30 astetta tai pukuun on jäänyt klooria. Älä väännä pukua kuivaksi, vaan puristele hellävaraisesti valuva vesi pois.

Jos puvussasi on elastaania (esim. Lycra), yritä välttää saunomista, porekylpyjä, vesiliukumäkiä ja hierovia suihkuja. Jos hotellin allas haisee voimakkaasti, siinä on luultavasti liikaa klooria puvullesi. Se saattaa aiheuttaa hyvin nopeaa värien haalenemista ja materiaalien veltostumista.

Noudattamalla näitä ohjeita, uima-asusi säilyvät hyvinä pidempään!